Aragaz cu cuptor electric

Cand traditionalul este combinat cu modernul

Beko CSM52120DW Un aragaz robust pentru bucatari priceputi

Beko CSM52120DW Un aragaz robust pentru bucatari priceputi
5 (100%) 1 vote[s]

Aragazul mixt Beko CSM52120DW este unul dintre produse electrocasnice ce au cucerit piata romaneasca in ultimii ani. Acesta combina avantajele oferite de o plita de gatit clasica pe gaz, cu cel oferit de un cuptor electric de ultima generatie.

Plita pastreaza designul si functionalitatile clasice, avand patru zone pentru prepararea hranei:

  • 2 zone de marime normala cu o putere de 2000 W;
  • un ochi mare cu o putere de 2900 W;
  • un ochi mic ce are o putere de 1000 W.

 

Lucrurile se schimba putin atunci cand discutam despre sistemele de siguranta si de aprindere.

 

Aragazul este usor de aprins

Aprinderea plitei se face foarte usor folosind unul dintre cele patru butoane rotative amplasate in partea de sus a aragazului. Nu trebuie decat sa rotim unul dintre aceste butoane iar sistemul de aprindere electrica incorporat va emite o scanteie ce va aprinde imediat gazul.

Siguranta utilizatorilor este un element important pentru toti producatorii de aparatura electrocasnica, iar Beko nu face exceptie de la regula si a echipat fiecare ochi al aragazului mixt Beko CSM52120DW cu un sistem de siguranta ce va opri imediat alimentarea cu gaz in momentul in care nu mai este detectata flacara.

 

VEZI AICI FOARTE MULTE REVIEW-URI DESPRE ACEST MODEL

 

Cuptorul electric este unul dintre punctele forte ale aragazului. Acesta are o capacitate de 55 de litri, este prevazut cu trei rezistente electrice (superioara, inferioara si una amplasata in peretele din spate al cuptorului)  si are 7 functii:

  • incalzire inferioara si superioara: vor functiona ambele rezistente electrice. Este una dintre cele mai folosite functii ale unui cuptor electric modern, deoarece cu ajutorul acesteia se prepara cea mai mare parte a mancarurilor;
  • incalzire superioara si inferioara asistate de ventilator: sunt activate ambele rezistente electrice, impreuna cu ventilatorul. Se realizeaza astfel o circulatie rapida si uniforma a aerului in interiorul cuptorului, functia fiind ideala in cazul in care preparam produse sensibile la temperaturi inalte sau fripturi suculente;
  • incalzire superioara si ventilare: functioneaza concomitent rezistenta superioara si ventilatorul, functia fiind utilizata pentru gratinare si rumenirea delicata a partii superioare ale produselor;
  • incalzire de jos asistata de ventilator: functioneaza ventilatorul si rezistenta de jos. Este utilizata pentru preparatele cu o crusta inferioara crocanta;
  • Decongelare: functioneaza numai ventilatorul. Este functia dedicata decongelarii produselor refrigerate;
  • Convectie de aer: sunt active rezistenta din peretele posterior si ventilatorul. Aerul fierbinte este imprastiat uniform in cuptor, iar produsele sunt preparate in profunzime si in mod egal pe toata suprafata acestora. Este functia folosita atunci cand preparam mai multe feluri de mancare utilizand mai multe niveluri;
  • Grill: functioneaza numai grill-ul amplasat in partea superioara a cuptorului. Este folosita in cazul in care prajim paine sau bucati de carne.

 

Este recomandat ca inainte de folosirea cuptorului acesta sa fie lasat sa functioneze circa 30 de minute. In acest mod cuptorul va fi adus la temperatura optima de functionare si va fi curatat de resturile sau depunerile ramase de la o folosire anterioara.

Controlul cuptorului se face cu numai doua butoane

Controlul cuptorului se face folosind cele doua butoane responsabile cu reglarea temperaturii si selectia functiilor.

Butonul rotativ pozitionat in partea centrala a panoului de control este folosit pentru controlul timerului. Acesta ne va oferi posibilitatea de a programa cu exactitate durata de timp necesara prepararii alimentelor si poate fi reglat intre 0 si 100 minute.

Aragazul poate fi oprit inainte de a se termina un program in desfasurare prin rotirea timerului in sens opus acelor de ceasornic.

Vizibilitatea interioara este excelenta. Geamul transparent si becul amplasat pe peretele din spate al cuptorului ne ofera o perspectiva buna a intregului cuptor, iar acest lucru este posibil fara sa deschidem in mod repetat usa cuptorului.

 

VEZI AICI MAI MULTE DETALII DESPRE ACEST MODEL SI PRET ACTUAL

 

Consumul de curent al noilor cuptoare electrice este considerabil redus fata de vechile generatii. Bugetul nostru va fi protejat de clasa de eficienta energetica A in care este inclus cuptorul aragazului mixt Beko CSM52120DW.

Accesoriile ce vin impreuna cu aragazul sunt formate dintr-un gratar de sarma cromata si o tava pentru prajituri.

Depozitarea accesoriilor si a tacamurilor se face in sertarul special amenajat din partea inferioara a aragazului.

Dimensiunile aragazului mixt Beko CSM52120DW sunt de 50 x 60 x 85 centimetri iar greutatea este de 43.7 kilograme.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *