Aragaz cu cuptor electric

Cand traditionalul este combinat cu modernul

Beko FSMT52320DXO Un aragaz mixt inteligent pentru oameni moderni

Beko FSMT52320DXO Un aragaz mixt inteligent pentru oameni moderni
3.8 (76.92%) 13 vote[s]

Aragazurile mixte au capatat un avant deosebit pe piata romaneasca datorita faptului ca pot inlocui cu succes doua produse electrocasnice total separate: o plita pe gaz si un cuptor electric. Una dintre companiile ce ne ofera cele mai bune modele sunt si turcii de la Beko, iar FSMT52320DXO este unul dintre cele mai buna produse de acest fel.

Un aragaz solid si usor de utilizat

Plita pe gaz pastreaza traditia celor patru ochiuri cu care am crescut (un ochi mare, unul mic si doua normale). Inovatia tehnica isi spune insa cuvantul, datorita functiei speciale ce permite arzatoarelor sa ajusteze intensitatea si marimea flacarii in functie de marimea vasului pe care il vom utiliza.

Astfel, arzatoarele Beko sunt unele dintre cele mai performante de pe piata si ne ajuta sa economisim timp si bani.

Aprinderea aragazului mixt Beko FSMT52320DXO poate fi facuta si de catre copii sau batrani si se realizeaza printr-o simpla rotire a unui buton. In momentul in care acesta va fi rotit se va activa automat sistemul electric de aprindere iar plita va incepe sa functioneze.

Daca totusi mai aveti ezitari in privinta sigurantei copiilor, este suficient sa aflati ca riscul acumularilor de gaze este exclus in totalitate datorita unei sigurante ce va opri de urgenta alimentarea cu gaz in momentul in care se va detecta stingerea flacarii.

 

 

VEZI AICI ALTE REVIEW-URI DESPRE ACEST MODEL

 

Grilajul din fonta pentru vase cu care este dotata plita este cel mai rezistent si mai usor de curatat. Acesta este compus din doua bucati, usurand astfel si curatarea plitei. In plus, acest tip de grilaj asigura o stabilitate excelenta a vaselor, indiferent de forma si marimea acestuia.

Cuptorul electric are din pacate cu un volum interior net destul de mic (55 litri) dar este prevazut cu opt functii:

  • Grill si rotisor: functioneaza grill-ul impreuna cu rotisorul. Este folosita pentru a praji bucatile mari de carne, in special cele de pasare;
  • Grill: in acest caz functioneaza numai grill-ul. Este functia ideala in cazul in care vom praji paine sau bucati subtiri de carne;
  • Gatirea in regim 3D: sunt active toate cele trei rezistente si ventilatorul. Este folosita pentru a prepara produsele rapid si in profunzime, utilizand mai multe niveluri ale cuptorului si fara ca mirosurile mancarurilor sa se amestece;
  • Incalzire ventilata: sunt active concomitent ventilatorul si rezistenta inelara situata pe peretele din spate al cuptorului. Este o functie folosita pentru a prepara mancaruri sensibile la o temperatura ridicata;
  • Decongelare: utilizata in momentul in care dezghetam produse scoase din congelator;
  • Rezistenta inferioara: functioneaza numai rezistenta de jos a cuptorului. Este folosita pentru a prepara pizza sau pentru rumenirea consistenta a partii inferioare ale produselor;
  • Rezistenta de sus si de jos: este cea mai folosita functie a unui cuptor electric. Cu ajutorul acesteia se pot prepara cele mai multe feluri de mancare;
  • Rezistenta de sus si de jos si ventilator: sunt pornite cele doua rezistente electrice si ventilatorul si este utilizata atunci cand preparam un singur fel de mancare utilizand numai un nivel al cuptorului.

Mai multe functii pentru oamenii moderni

Cuptorul electric al aragazului mixt Beko FSMT52320DXO este prevazut si cu o functie speciala denumita Booster. Aceasta va aduce rapid cuptorul la temperatura optima de functionare, reducand cu pana la 35% timpul necesar pentru incalzire.

Rotisorul este unul dintre avantajele oferite de catre aragazul mixt Beko FSMT52320DXO. Acesta ne permite sa prajim in profunzime deliciosul pui la rotisor si sa obtinem o crusta gustoasa si crocanta.

Vizibilitatea interioara este excelenta datorita becului traditional situat pe peretele din spate al cuptorului.

 

VERIFICA AICI PRETUL ACTUAL AL ACESTUI SUPERB MODEL

 

Panoul de control al aragazului ne ofera un control logic si intuitiv. In partea stanga sunt situate selectorul de functii al cuptorului si doua butoane pentru controlul arzatoarelor plitei, iar in dreapta gasim doua butoane pentru arzatoarele plitei si butonul pentru controlul temperaturii interioare al cuptorului.

Tot in partea dreapta este situat si led-ul ce ne indica functionarea cuptorului. Acesta se stinge in momentul in care cuptorul a atins temperatura dorita.

In mijlocul panoului de comanda este un display de tip LCD inconjurat de patru butoane, folosite la setarea timerului sau ale altor setari (inclusiv tastele plus si minus).

Display-ul ne pune la dispozitie informatii referitoare la functia in desfasurare, timpul ramas pana la terminarea acesteia, temperatura interioara, ceas, etc.

Timerul electronic ne permite sa setam cu precizie intervalul de timp necesar prepararii produselor.

Usa cuptorului electric are un geam ce va ramane in permanenta rece in exterior, datorita celor doua straturi de sticla reflexiva din care este construit. Intretinerea acestuia este extraordinar de usoara datorita unei pelicule speciale cu care este acoperit, ce permite curatarea acestuia fara sa folosim substante chimice.

Aragzul este insotit de un gratar de sarma, o tava adanca pentru gatit si o tava standard ce pot fi pastrate in sertarul de mari dimensiuni aflat in partea inferioara a aragazului.

Dimensiunile aragazului mixt Beko FSMT52320DXO sunt de 85 x 50 x 60 centimeri, greutatea este de 48.9 kilograme iar culoarea este argintie (inox).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *