Aragaz cu cuptor electric

Cand traditionalul este combinat cu modernul

Beko FSST62110DW garantia fiabilitatii

Beko FSST62110DW garantia fiabilitatii
3.5 (70%) 2 vote[s]

Aragazurile mixte ce poarta marca Beko ies in evidenta in primul rand prin fiabilitate si dotarile tehnice cu care sunt prevazute, iar Beko FSST62110DW nu face exceptie de la regula.

Acesta este o combinatie a doua dintre cele mai utile si indragite produse electrocasnice: o plita cu gaz cu o eficienta energetica ridicata si un cuptor electric de ultima generatie.

Plita este alcatuita din patru zone pentru prepararea hranei:

  • Un arzator mare cu o putere de 2.9 kW;
  • Un arzator mic ce dispune de o putere de 1 kW;
  • Doua arzatoare normale cu o putere de 2 kW.

Arzatoarele Beko au o constructie speciala

Eficienta calorica ridicata provine de la sistemul special ce permite arzatoarelor sa regleze automat dimensiunea si intensitatea flacarii in functie de marimea vaselor folosite, fapt ce reduce timpul de preparare al hranei si ne ofera o economie semnificativa de gaz.

 

VEZI AICI CATEVA REVIEW-URI DESPRE ACEST MODEL

 

Aprinderea plitei se poate face in siguranta atat de copii cat si de batrani. Pornirea plitei se face destul de simplu, rotind butonul unui arzator si actionand in acelasi timp butonul de aprindere electrica, eliminand astfel pericolele reprezentate de chibrite sau brichete (este de retinut faptul ca vom avea nevoie de doua maini pentru a face acest lucru).

Pentru ca tot am discutat despre siguranta, este interesant de mentionat si faptul ca fiecare arzator este prevazut cu un mecanism de siguranta ce va opri alimentarea cu gaz in cazul in care flacara se va stinge.

Grilajul plitei este rezistent si ofera un grad mare de stabilitate al vaselor, dar ceea ce este mai important ramane faptul ca acesta este alcatuit din doua parti, fapt ce usureaza atat intretinerea acestuia cat si a plitei.

Plita este prevazuta cu un sistem de fante ce permite evacuare aburului atunci cand functioneaza cuptorul.

Cuptorul electric al aragazului mixt Beko FSST62110DW are un volum util de 71 de litri si este prevazut cu patru functii:

  • Incalzire de sus si de jos: sunt pornite ambele rezistente. Este functia de baza a cuptoarelor electrice, deoarece este folosita pentru a prepara mancarurile obisnuite;
  • Incalzire inferioara: este activa numai rezistenta de jos. Utilizata pentru a prepara pizza sau in cazul in care ne dorim rumenirea suplimentara a bazei produselor. Aceasta functie este utilizata si in cazul in care vom activa functia de curatare cu aburi;
  • Grill: functioneaza numai partea din mijloc a grill-ului. Este recomandata in cazul in care dorim sa prajim paine sau bucati plate de carne;
  • Grill complet si rotisor: functioneaza toate suprafata grill-ului si rotisorul. Este utilizat pentru frigerea si rotisarea bucatilor mari de carne, in special a celor de pasare.

Fiabilitate si usurinta in exploatare

Controlul aragazului este simplu si eficient. In partea stanga a panoului de control vom gasi cele trei butoane dedicate cuptorului (setarea temperaturii, selectorul de functii si butonul de reglare al timer-ului) iar in dreapta sunt amplasate cele patru butoane pentru controlul plitei si tasta speciala pentru activarea aprinderii electrice.

 

VEZI AICI OFERTA ACTUALA LA ACEST MODEL

 

Tot aici vom gasi si un led rosu ce ne anunta functionarea cuptorului. Acesta se va stinge in momentul in care temperatura interioara a ajuns la valoarea dorita.

Temperatura interioara a cuptorului se regleaza cu usurinta datorita termostatului mecanic. Aceasta poate varia intre 50 si 300 grade Celsius.

Timerul mecanic (cu o durata maxima de 100 minute) ne ofera posibilitatea de a regla durata de timp pe care o consideram potrivita pentru prepararea mancarurilor.

Vizibilitatea interioara este excelenta datorita geamului transparent si a becului conventional situat pe peretele posterior al cuptorului. Nu mai trebuie sa deschidem astfel usa cuptorului pentru a consulta stadiul de preparare al produselor.

Usa cuptorului va ramane in permanenta rece la exterior datorita celor doua straturi reflexive ale geamului. Astfel, temperatura exterioara a acestuia va ramane scazuta si ne va feri de accidentele nedorite.

Accesoriile sunt formate dintr-un gratar de sarma cromata si o tava standard. Acestea nu vor trebui pastrate in cuptor sau intr-un dulap special din bucatarie, deoarece aragazul este prevazut cu un sertar pentru depozitarea accesoriilor si a vaselor folosite pentru prepararea hranei.

Acesta este pozitionat in partea de jos a aragazului.

Aragazul mixt Beko FSST62110DW are dimensiunile de 85 x 60 x 60 centimetri, o greutate de 47.4 kilograme si culoarea alba.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *