Aragaz cu cuptor electric

Cand traditionalul este combinat cu modernul

Hansa FCMW582109 un aragaz de incredere in bucataria noastra

Hansa FCMW582109 un aragaz de incredere in bucataria noastra
4 (80%) 5 vote[s]

Hansa este o marca din ce in ce mai apreciata de catre romani datorita produselor fiabile obtinute la preturi fara concurenta. Aragazul mixt Hansa FCMW582109 este unul dintre cele mai noi produse si este dotat cu cele mai noi functii de pe piata.

Plita pe gaz este prevazuta cu patru arzatoare ce pot fi utilizate la prepararea hranei: un arzator mare, unul mic si doua normale.

Suprafata plitei este de 50 de centimetri, suficienta pentru a gati in acelasi timp mai multe preparate folosind vase de marimi si forme diferite fara sa aglomeram plita.

Butoanele pentru controlul arzatoarelor sunt mari si usor de folosit, amplasate in partea dreapta si stanga a panoului de control. Acestea ne ofera reglarea cu precizie a flacarii avand trei pozitii:

 • Inchis;
 • Flacara economica;
 • Flacara puternica;

Arzatoarele pot fi aprinse in siguranta de oricine, datorita sistemului de aprindere electrica incorporat ce face posibila pornirea acestora prin apasarea si rotirea unui buton.

Stabilitatea vaselor este asigurata cu ajutorul unor gratare de fonta ce sunt rezistente la efectele caldurii si sunt mai groase, asigurand o stabilitate mai mare a vaselor.

 

FOARTE MULTE REVIEW-URI DESPRE ACEST MODEL GASITI AICI

 

Stingerea accidentala a flacarilor ochiurilor plitei este un real pericol pentru orice aragaz, dar Hansa a rezolvat si aceasta problema datorita unor supape de siguranta ce vor intrerupe imediat alimentarea cu gaz in cazul in care nu mai este detectata flacara.

Cuptorul electric al aragazului mixt Hansa FCMW582109 are un volum interior de 65 litri este prevazut cu noua functii:

 • Aprindere lumina cuptor;
 • Preincalzire: sunt active rezistenta superioara, grill-ul si ventilatorul. Este folosita numai pentru incalzirea preliminara a cuptorului;
 • Decongelare: utilizata pentru dezghetarea produselor cu ajutorul ventilatorului;
 • Grill si ventilator: sunt active ventilatorul si grill-ul. Este functia utilizata atunci cand ne dorim sa prajim paine sau bucati de carne subtiri fara ca acestea sa se usuce;
 • Grill si rezistenta superioara: functioneaza concomitent grill-ul si rezistenta superioara. Este utilizata pentru prajirea bucatilor mari de carne sau a carnii cu os;
 • Grill: folosita pentru a praji carne;
 • Incalzire de jos: functioneaza numai rezistenta inferioara. Functia este utilizata atunci cand ne dorim preparate cu o baza crocanta;
 • Incalzire superioara si inferioara: sunt pornite ambele rezistente. Este una dintre cele mai utilizate functii deoarece in acest mod se prepara marea majoritate a mancarurilor;
 • Ventilator, element de incalzire inferior si superior: este utilizata pentru prajituri si produse de patiserie;
 • Convectie de aer: ventilatorul genereaza un curent de aer fierbinte uniform in cuptor, astfel incat preparatele sunt patrunse in profunzime si gatite in mod uniform.

Controlul cuptorului electric se realizeaza cu ajutorul a doua butoane: un selector de functii si unul de temperatura.

Timerul este nelipsit pentru orice aragaz iar aragazul mixt Hansa FCMW582109 nu putea face exceptie de la regula. Acesta este dotat cu un timer electronic ce ne permite o setare exacta a temperaturii dorite si poate fi reglat in intervalul 0 – 60 minute.

Vizibilitatea excelenta este asigurata de un bec clasic amplasat pe peretele din spate al cuptorului. Acesta ne ofera posibilitatea de a vedea produsele din cuptor fara sa mai deschidem usa.

Siguranta utilizatorilor este pusa pe primul plan de echipa Hansa, iar acest lucru nu se rezuma la supapele de siguranta ale plitei.

Geamul triplu stratificat al usii cuptorului ne fereste de arsuri accidentale datorita unui strat de sticla reflexiva amplasat in partea interioara a usii. Astfel, geamul exterior va ramane in permanenta rece si ne va oferi un sentiment de siguranta.

Hansa ne usureaza viata in bucataria datorita faptului ca nu mai este necesar sa apelam la cartea de bucate, deoarece vom avea toate informatiile de care avem nevoie pe partea interioara a usii cuptorului. Aici vom gasi date despre temperatura potrivita fiecarui tip de mancare, timpul de pregatire, etc.

 

 

VERIFICA AICI DACA SE MAI GASESTE ACEST MODEL

 

Intretinerea cuptorului se realizeaza foarte simplu datorita smaltului special si a functiei de autocuratare Steam Cleaning. Nu este necesar decat sa introducem o jumatate de litru de apa in cuptor, sa reglam temperatura la 50 de grade si sa asteptam 30 de minute pentru ca aburul sa patrunda in depunerile de grasime de pe peretii cuptorului.

Dupa aceasta perioada este suficient sa stergem peretii acestuia cu o laveta de bumbac iar toate resturile vor fi indepartate cu cea mai mare usurinta.

Tacamurile si accesoriile se pot depozita in siguranta in sertarul din partea de jos a cuptorului.

Accesoriile constau intr-un gratar de sarma cromata, o tava adanca si o tava speciala de tip Procook ce are o forma de fagure si este realizata dintr-un email anti aderent.

Aragazul mixt Hansa FCMW582109 are dimensiunile de 85 x 50 x 60 centimetri si o greutate de 41 kilograme.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *