Aragaz cu cuptor electric

Cand traditionalul este combinat cu modernul

Hansa FCMW59119 Un aragaz ce imbina traditia si modernismul

Hansa FCMW59119 Un aragaz ce imbina traditia si modernismul
4.5 (90%) 2 vote[s]

Aragazul mixt Hansa FCMW59119 este un produs ce iese putin din tiparul obisnuit datorita constructiei plitei cu gaz. Aparatul imbina facilitatile oferite de o plita cu gaz si una electrica cu cele ale unui cuptor electric dotat cu cele mai noi functii aparute pe piata.

Plita este alimentata atat cu gaz cat si electric si este atipica pentru un aragaz mixt. Aceasta are patru ochiuri dar constructia acestora este diferita:

 • Un arzator clasic mare alimentat cu gaz;
 • Un arzator clasic mediu alimentat cu gaz;
 • O sfera de incalzire (plita) electrica cu un diametru de 14.5 centimetri;
 • O sfera de incalzire (plita) electrica cu un diametru de 18 centimetri

Plita are o constructie moderna

Constructia arzatoarelor ne ofera practic o economie importanta de timp, deoarece o plita electrica se incalzeste mai repede decat un „ochi” traditional de aragaz si ne ofera o putere maxima aproape instantaneu dupa pornire.

 

CATEVA REVIEW-URI DESPRE ACEST MODEL APAR SI AICI

 

Grilajul pentru vase al plitei cu gaz este prezent numai pentru cele doua arzatoare normale si este realizat din fonta.

Aprinderea plitei aragazului mixt Hansa FCMW59119 nu a fost niciodata mai usoara. Fiecare buton de control al arzatoarelor este prevazut cu un sistem special pentru aprindere electrica, astfel incat este suficient sa rotim un buton iar plita va fi gata de functionare.

Aragazul nostru este si un produs sigur, ce elimina exploziile cauzate de acumularile de gaze din bucatarie. Acesta este echipat cu un sistem de supape de siguranta ce va intrerupe alimentarea cu gaz in cazul in care flacara arzatorului se va stinge accidental.

Controlul aragazului se face usor cu ajutorul a sapte butoane amplasate in partea de sus a aragazului:

 • Patru butoane pentru controlul arzatoarelor plitei;
 • Un buton destinat reglarii temperaturii interioare a aragazului;
 • Un selector de functii pentru cuptor;
 • Un buton pentru reglarea timerului.

Tot pe panoul de control vom gasi un led de culoare rosie ce ne va indica functionarea cuptorului. Acesta se va stinge imediat ce cuptorul va atinge temperatura de functionare.

Cuptorul electric al aragazului mixt Hansa FCMW59119 are un volum interior de 66 litri si are 10 functii:

 • Incalzire rapida: este utilizata numai pentru a ridica rapid temperatura cuptorului (aceasta va ajunge la 150 de grade Celsius in numai 4 minute). In acest caz functioneaza concomitent grill-ul, rezistenta superioara si ventilatorul;
 • Decongelare: va functiona numai ventilatorul. Este folosita pentru dezghetarea produselor scoase din congelator;
 • Grill si ventilator: sunt active concomitent grill-ul si ventilatorul. Este folosita in cazul in care dorim sa prajim rapid bucati mai mari de carne, fara ca acestea sa se usuce;
 • Grill si rezistenta superioara: functioneaza grill-ul si elementul de incalzire superior. Este folosita in cazul gratinarii sau a rumenirii partii superioare a produselor;
 • Grill: functioneaza numai partea din mijloc a grill-ului. Este folosita pentru a praji paine sau bucati plate si subtiri de carne;
 • Incazire inferioara: functioneaza numai rezistenta de jos. Este functia ideala pentru a obtine o crusta inferioara crocanta si delicioasa si pentru a prepara pizza;
 • Incalzire de sus si de jos: functioneaza in acelasi timp ambele rezistente de incalzire. Este utilizata cel mai des, deoarece astfel se prepara cea mai mare parte a mancarurilor;
 • Termo – circulatie: ventilatorul va imprastia aerul fierbinte in mod uniform in cuptor. Acesta este modul in care alimentele vor fi preparate in profunzime si uniform din toate partile;
 • Ventilator, rezistenta de jos si de sus: sunt active ambele rezistente de incalzire si ventilatorul. Este cea mai buna functie pentru a prepara prajituri si produse de patiserie;
 • Rezistenta de jos si termo –circulatie: este cea mai folosita functie pentru pizza si in cazul in care vom prepara prajituri umede.

Un cuptor electric modern

Rotisorul este unul dintre elementele de atractie ale cuptorului. Acesta va fi folosit in cazul in care dorim sa prajim bucati foarte mari de carne si sa obtinem o crusta crocanta (mai ales in cazul carnii de pasare).

 

VERIFICA PRETUL ACTUAL AL ACESTUI MODEL AICI

 

Timerul mecanic este prezent si ne permite sa reglam durata dorita pentru a prepara fiecare fel de mancare in parte.

Vizibilitatea interioara nu mai este o problema datorita unui bec conventional amplasat pe peretele din spate al cuptorului, ce ne ofera o viziune de ansamblu a cavitatii.

Manevrarea tavilor se face cu usurinta datorita unui sistem de sine ce ne permite un control excelent al tavilor. Acestea pot fi demontate pentru a fi spalate.

Cuptorul electric al aragazului mixt Hansa FCMW59119 se intretine practic singur. Nu este necesar decat sa introducem o tava cu apa in cuptor, sa reglam temperatura la 50 de grade si sa lasam cuptorul sa functioneze timp de 30 de minute. Aburul astfel creat ne permite stergerea resturilor folosind o simpla laveta din bumbac.

Geamul usii cuptorului este de asemenea demontabil si poate fi spalat separat. Acesta se demonteaza prin actionarea celor doua cleme din partea de sus a usii.

Consumul de energie electrica nu mai trebuie sa ne sperie deloc, deoarece este foarte mic (de altfel cuptorul este inclus in clasa A de consum de curent).

Accesoriile sunt formate dintr-un cuptor de sarma cromata, o tava adanca si o tava plata realizata dintr-un email antiaderent. Aceasta are o structura de fagure perforat ce permite scurgerea grasimilor.

Accesoriile sunt pastrate intr-un sertar pe role, amplasat in partea inferioara a aragazului.

Dimensiunile aragazului mixt Hansa FCMW59119 sunt de 85 x 50 x 60 centimetri, greutatea este de numai 35 kilograme iar culoarea este alba.

 

ALTE DETALII TEHNICE POTI GASI SI AICI

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *