Aragaz cu cuptor electric

Cand traditionalul este combinat cu modernul

Hansa FCMW64009 un aragaz modern in straie clasice

Hansa FCMW64009 un aragaz modern in straie clasice
4.5 (90%) 2 vote[s]

Daca ne dorim un aragaz mixt de ultima generatie cu un aspect clasic, Hansa FCMW64009 este cea mai buna alegere. Designul sobru si elegant ascunde trei produse ultramoderne (o plita electrica, una pe gaz si un cuptor electric) fapt ce ne ajuta sa economisim timp si bani.

Odata ce vom ridica capacul emailat (care are rolul de a proteja atat arzatoarele cat si peretele de efectul neplacut al stropilor de mancare) vom observa o plita total atipica, compusa din trei ochiuri alimentate cu gaz si un ochi sub forma de plita electrica. Acestea sunt de dimensiuni diferite:

  • Arzatorul mic are 4 centimetri si o putere de 1 kW;
  • Arzatorul normal are o putere de 1.75 kW si un diametru de 6.5 centimetri;
  • Arzatorul mare are o circumferinta de 9 centimetri si o putere de 3 kW;
  • Plita electrica este cea mai mare, cu un diametru de 18 centimetri si o putere de 1.2 kW.

 

VEZI PRETUL DESTUL DE MIC LA ACEST MODEL

 

Hansa FCMW64009, un cuptor simplu de utilizat

Vasele sunt sustinute de doua gratare emailate, ce sunt usor de intretinut si se pot indeparta usor facilitand astfel curatarea plitei.

Vremea chibriturilor sau a brichetei a apus de ceva vreme atunci cand discutam despre noul aragaz mixt Hansa FCMW64009. Aprinderea arzatoarelor se face cu ajutorul unui sistem de aprindere electrica inclus in fiecare buton de control al arzatoarelor, astfel incat flacara sa ve aprinde imediat ce vom roti butonul.

Siguranta utilizatorilor este protejata de supapele de siguranta ce vor opri imediat alimentarea cu gaz daca vor detecta ca flacara s-a stins.

Controlul aragazului se face cu ajutorul a cinci butoane standard pozitionate in partea  superioara, folosite pentru controlul arzatoarelor si al cuptorului. Tot aici vom gasi un led de culoare rosie ce ne va indica perioada in care cuptorul functioneaza si care se va stinge atunci cand cuptorul atinge temperatura selectata.

Cuptorul electric al aragazului mixt Hansa FCMW64009 are un volum interior net de 69 de litri si este prevazut cu patru functii:

  • Element de incalzire inferior: este pornita numai rezistenta din partea de jos. Este folosita pentru a prepara produse cu o baza rumenita si crocanta sau pentru pizza;
  • Element de incalzire superior: functioneaza numai elementul de incalzire de sus. Este functia ideala pentru rumenirea sau gratinarea produselor;
  • Grill: in acest caz functioneaza grill-ul. Este recomandat atunci cand dorim sa prajim paine sau carne;
  • Element superior si inferior: sunt activate ambele elemente de incalzire. Este cea mai folosita functie, deoarece cu ajutorul acesteia se prepara cea mai mare parte a mancarurilor.

Un aragaz modern potrivit bucatariilor contemporane

Temperatura interioara se va regla cu ajutorul unui termostat mecanic in intervalul 100 – 250 grade Celsius.

Cuptorul dispune si de un buton separat ce va aprinde lumina in interiorul cuptorului indiferent daca acesta are in derulare o functie sau nu.

Iluminarea este asigurata de un bec conventional puternic, ce ne ofera o vizibilitate completa a interiorului cavitatii.

Intretinerea cuptorului se face foarte usor datorita emailului lucios de care mancarea nu se lipeste decat cu foarte mare greutate, a geamului ce se poate demonta (prin apasarea celor doua clame situate in partea superioara) si a functiei de autocuratare Steam Cleaning.

Aceasta va genera un flux de aburi in interiorul cuptorului ce se va impregna si va inmuia resturile de mancare ramase, iar acestea vor putea fi sterse cu ajutorul unei lavete de bumbac.

 

CATEVA REVIEW-URI DESPRE ACEST MODEL APAR SI AICI

 

Nu trebuie decat sa introducem o tava cu apa in cuptor si sa lasam cuptorul pornit o jumatate de ora la o temperatura de 50 grade Celsius.

Sunt sigur ca marea majoritate dintre noi s-au ars cel putin odata atunci cand au atins geamul unui cuptor electric. Acest lucru este insa imposibil in cazul aragazului mixt Hansa FCMW64009, datorita faptului ca acesta este alcatuit din trei straturi de sticla reflexiva ce va pastra exteriorul rece, indiferent de cat de mult timp vom folosi cuptorul si de temperatura interioara a acestuia.

Consumul de curent electric nu mai reprezinta un motiv de ingrijorare, deoarece acesta este foarte mic (cuptorul este inclus in clasa energetica A).

Cuptorul ne va fi de ajutor si datorita faptului ca in partea interioara a usii cuptorului avem o lista de retete ce contin informatii necesare prepararii diferitelor tipuri de mancare: temperatura, durata, etc.

Accesoriile sunt formate dintr-un gratar de sarma cromata, o tava plata de tip Procook si o tava adanca.

Tava de tip Procook este realizata dintr-o structura perforata de tip fagure ce va mentine in permanenta tava fara grasime. Aceste accesorii, impreuna cu o serie de vase folosite la gatit nu ne vor ocupa spatiu in bucatarie deoarece vor fi pastrate intr-un sertar special de la baza cuptorului.

Acesta poate fi manevrat lejer datorita faptului ca este amplasat pe un ghidaj cu role.

Dimensiunile aragazului mixt Hansa FCMW64009 sunt de 85 x 60 x 60 centimetri, greutatea este de 47 kilograme iar culoarea este alba.

 

VEZI REDUCEREA ACTUALA LA ACEST MODEL

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *