Aragaz cu cuptor electric

Cand traditionalul este combinat cu modernul

Hansa FCMW68299 un aragaz pentru toate gusturile

Hansa FCMW68299 un aragaz pentru toate gusturile
3.6 (72.5%) 8 vote[s]

Electrocasnicele Hansa s-au facut remarcate datorita dotarilor de ultima ora ce pot fi obtinute la un pret decent.

Aragazul Hansa FCMW68299 este un produs ce se incadreaza in acest tipar, fiind un produs complex format dintr-un cuptor electric si o plita pe gaz.

Odata ce am achizitionat acest aragaz vom fi de fapt in posesia a doua aparate electrocasnice de ultima generatie, cu ajutorul carora vom obtine mancarurile preferate preparate intr-un timp mult mai scurt.

Plita cu gaz are o eficienta energetica mare si este alcatuita din patru arzatoare:

 • Doua arzatoare normale, cu o putere de 1.75 kW;
 • O zona de gatit mica, cu o putere de 1 kw;
 • Un „ochi” mare, cu o putere de 3 kW.

 

Controlul arzatoarelor se face cu ajutorul a patru butoane rotative de mari dimensiuni (cate unul pentru fiecare „ochi”) pozitionate intr-o zona accesibila, iar flacara poate fi reglata pe doua praguri de intensitate:

 • Flacara economica (de intensitate redusa);
 • Flacara puternica.

 

Hansa FCMW68299 este un aragaz ce are grija de sanatatea noastra

Sanatatea celor ce utilizeaza aragazul este pusa pe primul plan de echipa Hansa, iar acestia au prevazut plita cu mai multe sisteme de siguranta.

Aragazul poate fi astfel utilizat si de catre varstnici sau copii datorita sistemului de aprindere automata incorporat in butoanele plitei. Nu mai este necesar sa cautam chibrite sau o bricheta, deoarece este suficient sa rotim unul dintre butoanele ce controleaza arzatoarele iar aragazul se va aprinde.

 

CATEVA REVIEW-URI DESPRE ACEST MODEL APAR SI AICI

 

Nu mai trebuie  sa ne facem probleme nici daca flacara se va stinge accidental, deoarece aragazul Hansa FCMW68299 este prevazut cu o supapa de siguranta ce va opri imediat alimentarea cu gaz in cazul in care flacara se va stinge.

Cuptorul electric al aragazului are o capacitate de 65 de litri. Chiar daca nu este extraordinar de mare, aceasta ne permite sa preparam mai multe mancaruri in acelasi timp utilizand vase de forme diferite.

Cuptorul este prevazut cu opt functii:

 • Aprindere luminii cuptorului;
 • Incalzirea rapida, o functie utilizata numai pentru aduce rapid cuptorul la temperatura optima de functionare;
 • Dezghetare, utilizata pentru decongelarea produselor refrigerate;
 • Grill si ventilator: este o functie folosita a praji painea sau bucatile mai mari de carne. Carnea se va praji astfel in profunzime si nu se va arde datorita curentului de aer fierbinte generat de ventilator;
 • Gratar combinat: sunt active in acelasi timp grill-ul si rezistenta de incalzire superioara. Este utilizata pentru rumenirea si gratinarea produselor;
 • Grill;
 • Caldura de jos: functioneaza numai rezistenta de jos si este functia ideala pentru a obtine preparate cu o baza solida si crocanta;
 • Caldura de sus si de jos: sunt pornite concomitent ambele rezistente electrice. Este utilizata pentru a prepara cele mai multe mancaruri;
 • Rezistenta de sus, de jos si ventilator: functioneaza concomitent cele doua rezistente si ventilatorul. Este functia ideala pentru a prepara alimente ce sunt sensibile la o temperatura ridicata.

Controlul cuptorului electric se realizeaza usor si intuitiv datorita celor doua butoane (pentru setarea temperaturii si selectarea functiilor) amplasate pe panoul de control.

Aragazul ce satisface mai multe preferinte

Cuptoarele electrice se remarca printr-un timer ce ne permite sa reglam durata de timp necesara prepararii alimentelor noastre. Aragazul Hansa FCMW68299 este prevazut cu un timer electronic (TA) ce ne permite setarea cu exactitate a orelor de pornire si de terminare a programului.

Reglajul timer-ului se face cu ajutorul celor trei butoane pozitionate sub afisajul de tip LCD aflat in mijlocul panoului de control.

Vizibilitatea in interiorul cuptorului este excelenta. Nu mai trebuie sa deschidem tot timpul usa pentru a vedea care este stadiul de pregatire al produselor, deoarece aragazul este prevazut cu un bec puternic ce ne ofera o vizibilitate excelenta.

 

VERIFICA PRETUL ACTUAL AL ACESTUI MODEL AICI

 

Chiar daca aragazul este dotat cu un cuptor electric, consumul de energie electrica nu trebuie sa ne ingrijoreze foarte tare, deoarece acesta este foarte mic (aragazul este incadrat in clasa de eficienta energetica A).

Asa dupa cum mentionam mai sus, integritatea fizica a utilizatorilor este mai presus de orice. Acest lucru se face simtit si in cazul cuptorului electric datorita geamului de sticla triplu stratificat (ce contine un strat de sticla reflexiva amplasat in partea interioara a usii cuptorului) ce mentine partea exterioara rece, evitand astfel arsurile accidentale.

Usurinta in exploatare este factorul ce defineste acest cuptor. Aceasta este subliniata si de retetarul prezent in partea interioara a usii cuptorului, acolo unde vom gasi informatii referitoare la nivelul de coacere, temperatura si durata optima de preparare a fiecarui tip de mancare.

Intretinerea cuptorului este facila. Geamurile de sticla ale usii se demonteaza printr-o simpla apasare a unor cleme, iar functia de autocuratare Steam Cleaning va fi responsabila de restul.

Este suficient sa introducem in cuptor o jumatate de litru de apa si sa lasam cuptorul sa mearga timp de 30 de minute, pentru ca aburul sa intre in depunerile de grasime din interiorul cuptorului.

Dimensiunile aragazul Hansa FCMW68299 sunt de 85 x 60 x 60 centimetri.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *