Aragaz cu cuptor electric

Cand traditionalul este combinat cu modernul

Hansa FCMX59221 performanta si fiabilitate la un pret scazut

Hansa FCMX59221 performanta si fiabilitate la un pret scazut
3.6 (72%) 5 vote[s]

Atunci cand dorim sa cumparam un aragaz mixt nu trebuie sa ne indreptam neaparat atentia catre marcile de renume ce ne ofera produse scumpe. Hansa FCMX59221 este unul dintre cele mai moderne aragazuri mixte ce poate fi obtinut la un pret mult mai mic fata de alte produse similare.

Plita cu gaz are dimensiuni generoase, fapt ce ne ofera posibilitatea de a prepara mai multe feluri de mancare in acelasi timp folosind vase de marimi diferite, fara sa existe posibilitatea sa „ne inghesuim”.

O plita performanta si eficienta

Aceasta dispune de patru arzatoare:

 • Un arzator mare cu o putere de 3 kW si un diametru de 9 centimetri;
 • Un arzator mic de 1 kW si diametrul de 4 centimetri;
 • Doua arzatoare normale, cu o putere de 1.7 kW fiecare si o circumferinta de 6.5 centimetri.

Suporturile pentru vase ale plitei sunt din fonta de cea mai buna calitate. Aceasta este mult mai rezistenta la actiunea indelungata a caldurii, este usor de intretinut si asigura o stabilitate excelenta a vaselor datorita dimensiunilor generoase.

 

VEZI AICI CATEVA REVIEW-URI DESPRE ACEST MODEL

 

Siguranta utilizatorilor este pusa pe primul plan de catre cei de la Hansa ce si-au echipat aparatura electrocasnica cu mai multe sisteme de siguranta.

Aragazul mixt Hansa FCMX59221 este prevazut cu un sistem de aprindere electrica integrat in butoanele de control ale arzatoarelor, astfel ca nu exista niciun risc la pornirea acestuia. Este suficient sa rotim butoanele iar plita va fi in stare de functionare.

Riscul unor explozii cauzate de acumularile de gaze in cazul stingerii accidentale ale flacari este exclus datorita unui sistem special de siguranta ce va intrerupe automat gazul in cazul in care flacara nu va mai fi detectata.

Capacul din sticla al plitei ne ofera siguranta si protectie impotriva stropirii peretilor cu resturi de mancare in timpul prepararii produselor.

Cuptorul electric de ultima generatie are un volum net de 66 litri si are opt functii:

 • Grill: functioneaza numai grill-ul si este folosita pentru a praji paine sau carne;
 • Incalzire superioara si inferioara si ventilator: functioneaza concomitent ventilatorul si rezistentele de sus si de jos. Este folosita pentru a prepara mancaruri cu un gust suculent si plin de savoare;
 • Supergrill: functioneaza grill-ul si elementul de incalzire superior. Este utilizata in cazul in care vom praji bucati mari de carne si ne dorim ca acestea sa fie patrunse in profunzime si sa aiba o crusta crocanta si delicioasa;
 • Decongelare: in acest caz functioneaza numai ventilatorul. Este utilizata pentru dezghetarea produselor inghetate;
 • Rezistenta de sus: functioneaza numai elementul de incalzire superior. Este folosita la rumenirea si gratinarea produselor si pentru prajituri;
 • Incalzire rapida: este folosita numai pentru a aduce rapid cuptorul la temperatura optima de functionare (temperatura interioara va ajunge in numai patru minute la 150 grade Celsius);
 • Incalzire superioara plus grill plus ventilator: functioneaza simultan rezistenta de sus, ventilatorul si grill-ul. Este utilizata pentru preparate sensibile la o temperatura ridicata, pe care le dorim fragede, suculente si patrunse in profunzime;
 • Conventional (incalzire superioara si inferioara): functioneaza rezistenta superioara si inferioara. Este utilizata pentru a prepara cea mai mare parte a mancarurilor.

Fiabilitatea produselor Hansa este insotita de un pret scazut

Cuptorul aragazului mixt Hansa FCMX59221 este prevazut si cu un rotisor ce ne permite prepararea in profunzime a carnii de pasare si obtinerea unei cruste delicate si crocante.

Timerul si temporizatorul de tip TA ne ofera posibilitatea de a seta cu exactitate ora de terminare si de incalzire a preparatelor.

Panoul de control din alumniu este amplasat in partea de sus si contine:

 • In parte stanga doua butoane de control al arzatoarelor plitei si butonul de reglare al temperaturii interioare a cuptorului;
 • In partea dreapta se afla restul de doua butoane folosite la arzatoarele plitei si selectorul de functii al cuptorului electric;
 • In centru este un display LCD pe care este afisat ceasul, sub care se afla butoanele navigarii in meniu si tasta OK.

Tavile folosite la prepararea hranei pot fi pozitionate pe mai multe niveluri, iar manevrarea acestora se face usor datorita unui sistem special de ghidaje din inox ce faciliteaza introducerea sau scoaterea tavilor.

 

ALTE DETALII SI PRETUL LUI ACTUAL GASESTI AICI

 

Curatarea cuptorului aragazului mixt Hansa FCMX59221 este mult mai usoara decat pare, intrucat cuptorul este dotat cu mai multe panouri catalitice situate pe peretii interiori. Acestia absorb particulele de grasime datorita materialului poros din care sunt realizate. Nu trebuie decat sa pornim cuptorul timp de o ora la o temperatura de 250 de grade, astfel incat toate resturile de mancare si grasimile vor fi topite.

Geamul usii cuptorului va ramane in permanenta rece la exterior datorita celor trei straturi de sticla termoreflexiva din care este alcatuit. Acesta este si usor de intretinut datorita sistemului de demontare alcatuit din numai doua cleme.

Iluminarea este asigurata de un bec traditional, iar accesoriile sunt formate dintr-o tava adanca si o tava plata realizate dintr-un material special antiaderent de tip fagure.

Retetarul amplasat in partea inferioara a usii cuptorului ne ofera informatii despre temperatura folosita pentru diferite tipuri de mancare, timpul de preparare, etc.

Dimensiunile aragazului mixt Hansa FCMX59221 sunt de 85 x 50 x 60 centimetri, clasa de eficienta energetica este A iar culoarea este inox.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *