Aragaz cu cuptor electric

Cand traditionalul este combinat cu modernul

Hansa FCMX68209 pe inox sau FCMW68209 pe alb

Hansa FCMX68209 pe inox sau FCMW68209 pe alb
5 (100%) 2 vote[s]

fcmx68209

Aragazul mixt Hansa FCMX68209 care este modelul pe inox, dar si FCMW68209 fiind cel pe alb iese in evidenta datorita faptului ca este un produs „3 in 1”, deoarece contine o plita pe gaz, un cuptor electric de ultima generaie si o plita electrica.

Aragazul iese in evidenta inca de la prima vedere datorita modului in care este realizata plita. Aceasta contine trei arzatoare pe gaz si o zona electrica pentru prepararea hranei.

 • Un arzator mare cu un diametru de 9 centimetri si o putere de 2.8 kW;
 • Un arzator mic cu un diametru de 4 centimetri si o putere de 1 kW;
 • Un arzator normal cu o putere de 1.8 kW si un diametru de 6.5 centimetri;
 • O plita electrica cu un diametru de 18 centimetri.

 

 

Bucatariile contemporane sunt dotate cu electrocasnice inteligente

Avantajul oferit de zona electrica a plitei este evident si consta in faptul ca aceasta se va incalzi aproape imediat si ne va oferi un maxim de putere mult mai repede fata de un arzator clasic, alimentat cu gaz.

Aragazul mixt Hansa FCMX68209 sau FCMW68209 este inainte de toate un aragaz sigur. Acesta poate fi aprins fara nicio problema atat de batrani cat si de copii datorita sistemului de aprindere electrica cu care este prevazut fiecare arzator, iar accidentele nedorite sunt prevenite de supapele de siguranta ce vor opri arzatoarele imediat ce este detectata disparitia flacarii.

 

VEZI AICI MULTE REVIEW-URI DESPRE MODELUL PE INOX

 

Grilajul pentru vase este din fonta. Aceasta este mai rezistenta decat orice alt material, poate fi spalata usor si asigura o stabilitate mult mai mare a vaselor. In plus, gratarul este compus din doua zone ce pot fi indepartate individual usurand astfel intretinerea plitei.

Cuptorul electric are un volum interior de 65 de litri si este dotat cu opt functii:

 • Incalzire rapida: aceasta functie va aduce in numai 4 minute temperatura interioara a cuptorului la 150 de grade Celsius;
 • Grill: functioneaza numai grill-ul si este folosita pentru a praji paine si carne;
 • Incalzire de sus, de jos si ventilator: functioneaza in acelasi timp cele doua rezistente electrice si ventilatorul. Este functia ideala in cazul in care dorim sa preparam produse de patiserie si prajituri;
 • Rezistenta de jos si grill (supergrill): functioneaza grill-ul si elementul inferior de incalzire. Este utilizata in cazul in care vom prepara legume, peste sau fripturi fragede si suculente;
 • Decongelare: folosita la dezghetarea produselor, utilizand numai ventilatorul;
 • Rezistenta inferioara: functioneaza numai elementul de incalzire de jos. Este ideala pentru a prepara pizza sau preparate cu o baza crocanta si rumenita;
 • Incalzire de sus plus grill plus ventilator: functioneaza concomitent grill-ul, ventilatorul si rezistenta superioara. Este folosita pentru prepara in profunzime produsele;
 • Rezistenta superioara si inferioara: sunt active rezistentele superioara si inferioara. Este o functie utilizata aproape zilnic, deoarece cu ajutorul acesteia se prepara cele mai multe feluri de mancare.

 

Prezenta unui rotisor este neaparat necesara in cazul unui cuptor electric modern, iar FCMX68209 nu face exceptie de la regula. Acesta ne va permite sa prajim bucati foarte mari de carne (este util mai ales in cazul in care vom praji carne de pasare), iar produsele obtinute vor fi fragede, patrunse in profunzime si vor avea o crusta crocanta.

Controlul aragazului mixt Hansa FCMW68209 se face cu mare usurinta datorita celor sase butoane de mari dimensiuni situate in partea de sus aa aragazului:

 • Patru pentru actionarea plitei;
 • Doua pentru comenzile cuptorului electric (selectorul de functii si cel al temperaturii interioare).

In zona centrala a panoului de comanda se gaseste un afisaj LCD pe care pot fi consultate diverse informatii despre functionarea cuptorului, sub care sunt amplasate trei butoane pentru setarea timerului.

Un aragaz modern, cu tehnologii de ultima generatie

fcmw68209Timerul electronic de tip TA ne permite setarea precisa a duratei de preparare a produselor si a incalzirii acestora.

Iluminarea cuptorului este excelenta si se realizeaza cu ajutorul unui bec clasic suficient de puternic incat sa ne ofere o perpsectiva excelenta asupra produselor. Acesta este amplasat pe partea din spate a cuptorului.

Cu siguranta ca au existat situatii in care am atins accidental geamul exterior al usii cuptorului si ne-am ales cu arsuri, dar acestea au ramasa de domeniul trecutului datorita geamului de tip Cooldoor 3. Acesta este format din trei straturi de sticla reflexiva ce vor pastra geamul exterior in permanenta rece, indiferent de temperatura din cuptor.

 

VEZI AICI ALTE REVIEW-URI DESPRE MODELUL PE ALB SI PRETUL ACESTUIA

 

Intretinerea cuptorului este usoara datorita functiei Steam Cleaning si a smaltului neted si lucios d ecare mancarea se lipeste cu foarte mare greutate. Pentru a inmuia depunerile ramase este suficient sa introducem o tava de apa in cuptor si sa lasam cuptorul pornit timp de 30 de minute la o temperatura de 50 grade Celsius.

Dupa ce aburii au patruns in resturile ramase, acestea vor putea fi indepartate utilizand o laveta.

Geamul usii cuptorului se sterge usor datorita faptului ca se poate demonta prin simpla apasare a doua cleme situate in partea de sus a usii.

In partea interioara a usii cuptoruluie ste prezent un retetar ce contine informatii despre tipologia preparatelor, temperatura necesara, durata de timp ideala, etc.

Cuptorul vine insotit de un gratar de sarma, o tava adanca si o tava plata de tip Procook. Aceasta are o structura perforata in forma de fagure, ce va permite grasimii sa se scurga astfel incat carnea nu va fi innecata in grasime si este realizata dintr-un material antiaderent.

Dimensiunile aragazului mixt Hansa FCMX68209 (FCMW68209)sunt de 85 x 60 x 60, greutatea este de 4 kilograme, clasa energetica A iar culoarea este inox (gri).

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *